Много от моделите на Коледната елха са подходящи и за целогодишна украса. Красиво можем да аранжираме борово клонче или елхата без рамки.

     Ако ви харесва тази Коледна елха и вашата може да изглежда така! Отрупана с камбанки и борчета, ангелчета и свещички, сърца и най-различни звездички от Калоферска дантела.

Показване на 1-10 от 10.
Сърце

    Сърцето е символ на душата, емоциите и красотата. Символ на любовта. Най-подходящ подарък за любимия човек. Един от най-красивите ми модели. То е и любимия модел на децата. Сърцето е изплетено само от най-нежната и феерична плетка - сито.   С рамка или без, то е изключително красиво. Ако трябва да правя подарък на приятел или клиент, независимо от възраст и националност, винаги посягам към сърцето. Рамка: 6,5/8,5 см.


Дата на публикуване: 30/01/2011
Дата на последна промяна: 2012/07/21
Борче

    Любимият модел за Коледа и Нова година на англичаните и руснаците. Рамките са много леки на водещата фирма в света ДМС. За основа  на борчето използвам червено, маслено зелено и тъмно синьо копринено кадифе по предпочитание на клиентите.


Дата на публикуване: 30/01/2011
Дата на последна промяна: 2012/07/21
Камбанка

    Камбанката предизвиква у нас приятни празнични емоции. На първо място я поставяме в коледната украса. Имам повече от 20 модела на камбанки, но това е моя избор - изплетена с платно в средата с любимия ми "паяк". Ние, българите поставяме камбанките по Коледа и Нова година.   Много чужденци обаче, ми казват, че камбанката се поставя на вратата като предвестник, че в дома ще дойде хубава вест. Това ми хареса. И аз я поставих на централно място в дома си. Като основа на дантелената камбанка използвам трите кралски цвята - бордо, маслено зелено и тъмно синьо. Рамка: 8,5/8 см.


Дата на публикуване: 30/01/2011
Дата на последна промяна: 2012/07/21
Цвете в елипса

    Един от единадесетте модели яйца от Брюкселска дантела в елипсовидна рамка. Могат да се изплетат от най-различни цветове. Красиво и феерично с тях изглежда и великденското клонче. Това е различно художествено решение на яйца, изплетени по този начин... В центъра  на отделните модели има цветя, пеперудки и различни орнаменти. Интерес предизвикват и без рамка. Този модел е подходящ и за коледно дръвче и интересна целогодишна украса.


Дата на публикуване: 30/01/2011
Дата на последна промяна: 2012/07/21
Звезда на успеха - Енергетична

Преди няколко години, съпругата на японския посланик в България беше получила подарък, тази звезда. Като ме видя на една изложба ми благодари за чудесния символ. Тогава от нея разбрах, че това е звезда на успеха или енерегетична. Обясни ми, че неслучайно листенцата образуват 8 върха, защото, каза тя, осмицата е числото на успеха. Следва фееричен кръг, защитен слой или ореол. До него има плътен кръг изплетен от платно. Той символизира слънцето, а в края завършва с издадени върхове - лъчите му.  Всичко започва от една точка в центъра.  Госпожата ми каза още, че когато го правя в рамка, задължително ниско долу да оформям осмица или знака за безкрайност. Тази звезда, независимо от сребърен или златен конец е изплетена и в каква рамка е поставена, това е най-харесания модел за Коледна и целогодишна украса . Рамка: кръгла с диаметър 7,5 см.


Дата на публикуване: 30/01/2011
Дата на последна промяна: 2011/06/08
Коледна звезда

    Коледната звезда е  на най-специалното, централно място на елхата. Именно затова, в центъра й съм поставила звездата на успеха. Труден модел за работа, но много красив.


Дата на публикуване: 30/01/2011
Дата на последна промяна: 2012/07/21
Еделвайс

    Еделвайс - цветето на боговете и кралете.Името съчетава в себе си благороден и бял.  Символ на вечността и победата в планината. Един труден, но красив български модел с който майсторките на Калоферска дантела се гордеят по цял свят. Рамка: 7/9 см.


Дата на публикуване: 20/02/2011
Дата на последна промяна: 2011/10/03
Топка

    Коледна украса - едно борово клонче  с топка украсена с изплетена мрежа от Брюкселска дантела с най-различни блестящи, сърмени конци - червени, зелени, сини, розови, жълти, лилави, златни и сребърни. 


Дата на публикуване: 24/02/2011
Дата на последна промяна: 2012/07/21
Mомиченце

    В много книги пише, че всеки от нас има своя Ангел пазител.  Предлагам художествена разработка на два модела - Ангелче момченце и момиченце. Те са символи на небесното и нематериалното. Двата модела имат своята различна сложност в изработката. Особено трудно е изплитането на момиченцето. За него са необходими 14 совалки, на които са навити конците и 220 карфички. Налага се рязане на конците, което забавя изплитането му.   Ценен модел от всички националности. Много хора в тях виждат своя Ангел пазител, като произведение на изкуството / Брюкселска дантела/, който е подходящ подарък за близки и познати.  Ангелчетата са изработени от сребърен и златен сърмен конец. Рамка: 9/6,5 см.


Дата на публикуване: 20/02/2011
Дата на последна промяна: 2011/10/03
Ангелче - момченце

    В много книги пише, че всеки от нас има своя Ангел пазител.  Предлагам художествена разработка на два модела - Ангелче момченце и момиченце. Те са символи на небесното и нематериалното. Двата модела имат своята различна сложност в изработката. Особено трудно е изплитането на момиченцето. За него са необходими 14 совалки, на които са навити конците и 220 карфички. Налага се рязане на конците, което забавя изплитането му. Ценен модел от всички националности. Много хора в тях виждат своя Ангел пазител, като произведение на изкуството / Брюкселска дантела/, който е подходящ подарък за близки и познати.  Ангелчетата са изработени от сребърен и златен сърмен конец. Рамка: 9/6,5 см.


Дата на публикуване: 20/02/2011
Дата на последна промяна: 2011/10/03